Комунальне Підприємство "Центр Первинної Медико-Санітарної Допомоги" Волочиської Міської Ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

З Днем вишиванки!

Дата: 18.05.2023 16:30
Кількість переглядів: 39

 

Традиційно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Цього року він припадає на 18 травня – День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та річницю виходу українських захисників з Азовсталі.

У часи випробувань, які випали на долю України, могутня сила українського роду, вшита в давні орнаменти, завжди єднала нас і надихала на боротьбу за власну свободу та незалежність.

Невидимою ниткою пов’язані між собою ми всі – кого сталінський режим силою намагався позбавити Батьківщини й життя 79 років тому і хто мужньо протистоїть путінському режиму, що має такі ж лихі наміри, сьогодні. Ми об’єднані не лише спільною історією і територією, на якій вона вершилась, а й силою духу, волі та любові до рідної землі, яку готові боронити ціною власного життя.

Тож сьогодні вшановуємо пам’ять про невинних жертв геноциду і молимося за Героїв – захисників України. Нехай наші молитви вбережуть їх від ворожих куль, як вишиті сорочки оберігають від усього злого й лукавого, слугують міцною духовною бронею кожному українцеві.   

Щоб усі ми – хто змушений був залишити рідну домівку і хто лишився в Україні, хто зустрічає світанок нового дня з усмішкою найрідніших людей і кого така усмішка гріє на відстані, хто жив багато років тому і хто житиме після нас – нізащо не втрачали віру у справедливість і перемогу добра над злом.

Як хрестик до хрестика складається у вишивку, так кожен із нас формує націю сильних і незламних українців.

Разом – до Перемоги й після неї!



« повернутися

Вхід для адміністратора