Комунальне Підприємство "Центр Первинної Медико-Санітарної Допомоги" Волочиської Міської Ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Психологічна допомога для дітей

Дата: 20.09.2022 15:42
Кількість переглядів: 38

Шановні жителі Волочиської громади!

Громадська організація «Центр соціального лідерства» разом з Дитячим фондом ООН Юнісеф в Україні за підтримки НДСЛ ОХАДИТ реалізують проект «Коло Турботи», щоб захистити та відновити найцінніше – дитяче психологічне здоров’я. Програма передбачає: надання фахівцями спеціалізовані знання із подолання гострого стресу в дітей та робота мобільних бригад психологів для надання кризової психологічної допомоги дітям, з координаційними центрами у Києві, Львові, Дніпрі та Умані.

За даними дослідницької компанії Gradus Research 75% батьків, які взяли участь в опитуванні Як війна змінила життя українських дітей, стверджують, що їхні діти демонструють ті чи інші ознаки психотраматизації: мають порушення сну, мають розлади травлення, погану зосередженість, відчувають гостру тривогу та страхи. В той же час за дослідженнями ВООЗ що проводились в таких зонах збройного конфлікту як Афганістан, Балкани, Камбоджа, Чечня, Ірак, Ізраїль, Руанда, Сомалі та Уганда виявлено що психологічні травми, зумовлені війною мають довготривалі наслідки для дитячої психіки: 20% дітей страждають від таких проблем як тривожний розлад, посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), депресія, дисоціативні розлади (добровільна соціальна ізоляція, деперсоналізація, дереалізація, небажання розмовляти, кататонічний синдром), поведінкові розлади (зокрема агресія, асоціальна і злочинна поведінка, схильність до насильства),  а також більш схильні до зловживання алкоголем і наркотичними засобами.

Послуги екстреної психологічної допомоги для батьків дітей 0-6 років надаються за рахунок проекту, який здійснює ГО «Центр соціального лідерства» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН Юнісеф.

 

Додаткову інформацію можна отримати: Громадська організація «Центр соціального лідерства», контактна особа: Ірина Скоробрещук, РR координатор, к.т. (044) 591 28 48


« повернутися

Вхід для адміністратора